Share

rescue_hir

Darázscsípésre Rescue krém vagy gél


 

Kezdődik a nyár. Ilyenkor sokkal jobban fogynak a hideg cukrozott üdítők, a fagylalt, a gyümölcslevek és a szezonális, magas cukortartalmú gyümölcsök, mint a szőlő, a dinnye, az őszi-, és a sárgabarack. Ez így van rendjén, de ne feledjük, hogy a magas cukortartalom nemcsak minket, hanem néhány csípős "lakótársunkat" is vonzza. Ők a darazsak.A fészküket nem célszerű megbolygatni, mert ez könnyen támadásra ingerli őket, csípésük pedig kifejezetten fájdalmas.
Ha már megtörtént a baj, akkor a Rescue gélt vagy krémet kenjük minél előbb a csípésre, melynek bőrnyugtató és hűsítő hatása révén enyhíthetjük a kellemetlen érzést. Az ijedtség csillapítására pedig használjuk a Rescue keveréket belsőleg.


Mivel a darazsak számára az erős színek, édes illatok jelentik a legnagyobb vonzerőt, ezért a szabadban, a fészkek és a kaptárak közelében lehetőleg ne viseljünk élénk, színes (sárga) ruhákat, ne használjunk erős, édes illatanyagú kozmetikumokat. Főként a kisgyermekek vannak veszélyben, mivel ők gyakran leeszik magukat. A ruhán és a bőrön maradt gyümölcslé hamar odavonzza a darazsakat, és könnyen megvan a gond.
Vigyázzunk arra is, hogy az asztalon ne maradjon lefedetlenül se sörös, se üdítős pohár, mert ha hívatlan látogatónk beleesik, mi pedig figyelmetlenül megisszuk és lenyeljük, akkor bizony nagy bajba kerülhetünk. Ha ugyanis a toroktájékot csípi meg a darázs, a terület gyorsan begyullad, a gyulladás összenyomhatja a légcsövet, ami légszomjhoz és fulladáshoz vezethet. Ilyenkor csak a gyors orvosi segítség, a vénásan beadott kalcium injekció, a gyulladáscsökkentő, súlyosabb esetben pedig a légcsőmetszés segíthet csak, ezért semmiképpen se vesztegessük az időt, hanem azonnal hívjunk segítséget.

A méhek közelébe nem célszerű ittas állapotban menni, mert az a méheket irritálja, és támadásra ösztönzi őket. Ugyanebből az okból kifolyólag nem szabad sem izzadtan, sem dezodort használva közelíteni hozzájuk.

Fontos, hogy a cukorbetegek is kerüljék a méhek és darazsak lakta terülteket.

Ne bántsuk őket!

A méhek ebben az időszakban rajzanak. Különösen a kerttel rendelkező tulajdonosokat érheti kellemetlen élmény. Gyakran látni a fák ágain hatalmas tömött fürtben lógni őket: egy-egy ilyen fürt több száz, akár ezer méhet is rejthet magában, és nagyon veszélyes lehet.

Forrás: Informed