Share

dog-fireworks-web_hirek

                       Tűzijáték és az állatok


Évente két nagy tűzijáték láz söpör végig az országon: szilveszterkor és augusztus 20-án. Míg mi, emberek csodálattal nézzük az égi tüneményeket, addig az állatoknak ez rémálom. Társállataink ilyenkor más és más félelmi reakciókat produkálnak, hogy a maguk módján csökkentsék a félelmeiket.

A tűzijátéktól, petárdától, durrogástól való félellem jellemzője, hogy nem megy át félelmi-agreszióba, az állat inkább az embertársa közelségében, elbújásban, menekülésben látja a megoldást. Nem ritka, hogy a megijedt kutya vagy macska órákra vagy napokra eltűnik.

A gazdiknak tudniuk kell, hogy a kutyák 6 -7-szer intenzívebben hallják a hangokat! Anatómia adottságaikból eredően szerencsétlen módon pontosan azt a frekvenciatartományt, amely a tűzijáték hangefektusaira jellemző.

A Bach-virágterápia lehetőséget ad arra, hogy segítségével enyhítsük, elviselhetőbbé tegyük kedvenceinknek a durranások, sistergések, pattogások elviselését.
A MIMULUSt (Bohócvirág), az ismert félelmek eszenciájából 2 csepp 10 ml tiszta ásványvízzel higítva adjuk már 3 -5 nappal az esemény előtt.

Ettől persze az állat félelme nem múlik el olyan szinten, hogy mellettünk ülve vagy az ölünkből gyönyörködve végignézze velünk az égbolton szétdurrantott forintmilliókat, de könyebben, enyhébb tünetekkel és rövidebb regenerálódási szakasszal éli meg az eseményt.

Ma már létezik kifejezetten állatok számára gyártott RESCUE PET Elsősegély csepp állatoknak, amelyből hígítás nélkül 3-4 cseppet az állat szájába lehet juttatni vagy a RESCUE Elsősegély sprayből 2-3 fújás a szájba, nyelvre, ínyre szintén hasznos utólagos segítője lehet a tűzijátéktól félő állatok kezelésének.

Fontos tudni, hogy a hangeffektusokat követő pánik, traumatikus roham utókezeléséhez minden képpen a leghatékonyabb módszert jelentheti!

A Bach-virágterápia az állatok viselkedésének megváltoztatásánál hasznos kiegészítése lehet az állat-terápiának, állatorvosi kezelésnek, tréningjének vagy KUTYAiskolának.

 

További hasznos tanácsok itt olvashatóak.

 

Kapcsolódó termékünk: RESCUE Pets és RESCUE spray a feszült, stressz helyzetekben hozzájárul az állat nyugalmának a visszaállításához.

                                 MIMULUS az ismert félelmek eszenciája, (orvos, kutyaiskola, durrogás, idegenek, porszívó, égzengés stb.)

szerző: Stefan Siman állatterapeuta, 4Tappancs