Share

 
gyerekek-valas

                   

GYEREKEK A VÁLÁS ZIVATARÁBANSajnos nagyon sok családban gyakori probléma, hogy a szülők már nem tudnak harmonikusan együtt élni és ez előbb utóbb ahhoz vezet, hogy szétválnak útjaik. Szerencsés esetben szépen, kisebb döccenőkkel sikerül, de vannak olyan esetek, amikor bizony túlságosan viharosra sikeredik az ágytól -asztaltól való szétválás. De akárhogy is van, a gyerekek így vagy úgy, de megsínylik ezt a helyzetet. Az otthonuk, az ő világuk, amit a szülei tartanak össze, és ez adja nekik a biztonságot. Ha azt látják vagy érzékelik, hogy a biztonságukat fenyegeti valami, akkor elkezdenek félni, aggódni és szorongani. Sok gyerek ilyenkor magában tartja a félelmeit, nem beszéli ki, hogy mi jár a fejében. Sok dolgot nem értenek még, ezért lenne szükséges beszélgetni velük őszintén, hogy hogyan is állnak a dolgok.

A Bach-virágeszenciák nem csodaszerek, nem tudják újra összehozni a családot, de abban segítenek,


ha már válásra kerül a sor, akkor könnyebben viselje el ezt a helyzetet a család minden tagja. Ebben az esetben az egyik legfontosabb eszencia a WALNUT (Dió), mert ez a gyógyír segít abban, hogy a külvilágból érkező behatásokat kizárjuk, így megvédi a gyereket attól, hogy bevonódjon a konfliktusba. Ez az eszencia továbbá segít abban, hogy a változásokkal tarkított időszakban könnyebben alkalmazkodjon a gyerek az új helyzetekhez, az egyszülős otthonhoz, az új lakáshoz, az új környezethez.

Az ASPEN (Rezgőnyár) eszencia szintén segítő lehet ebben a helyzetben, ha attól rettegnek a gyerekek, hogy „valami” történni fog vagy valami rettenetes katasztrófa közeleg.

A WHITE CHESTNUT (Fehérvirágú vadgesztenye) akkor segít, ha állandóan visszatérő gondolatok gyötrik, például, hogy újra elveszti a szüleit.

Az AGRIMONY (Apróbojtorján) eszenciára akkor gondoljunk, ha a gyerekünk nem mutatja ki érzelmeit. Magába fordul, vagy éppen úgy tesz, mintha semmi sem történne. Elfojtja érzéseit, fájdalmát, félelmeit. És nem akar róla beszélni. Az ilyen gyerekek nem tudnak pihenni, rosszul alszanak, sírnak álmukban, rémálmaik vannak, izzadnak, forgolódnak, vagy nehezen megy nekik az elalvás, vagy keveset alszanak, mert gondolataik félelmeik nem hagyják őket nyugodni. Ez aztán jelentkezik a teljesítményükben és viselkedésükben is. Az Agrimony segít boldogulni a ki nem mondott érzelmekkel és a ROCK ROSE eszencia pedig segít a rémálmok megszüntetésében, amit a rettegés és a pánik okoz.

A gyerekek félelme különbözőképpen jelentkezhet, megváltozik a viselkedésük, agresszívek lesznek, betegnek tettetik magukat, elkezdenek hazudozni, elutasítják az evést, ellenállóak lesznek, lázadnak, gonoszkodnak. Nagyon fontos, hogy észrevegyük ezeket a jeleket. A VINE (Szőlő), a HOLLY (Magyal) és a CHICORY (Katáng)segít ezeknek a viselkedési zavaroknak a mérséklésében, de a félelmiek megszüntetése a legfontosabb!


Kapcsolódó termékünk: RESCUE Elsősegély keverék, hirtelen nem várt reakciók esetén illetve helyzetekben viszaállítja a nyugalmat és a harmóniát.