Share

 
2013.02.15-vrandssg-szellztets-150x150

                   

FONTOS A SZELLŐZTETÉS

A KISMAMÁK OTTHONAIBANA szellőztetés csökkenti a koraszülés kockázatát vagy a kis súllyal született újszülöttek számát, számol be az új kutatási eredményről az American Journal of Public Health.

 

A szellőztetés csökkenti a koraszülés kockázatát vagy a kis súllyal született újszülöttek számát, számol be az új kutatási eredményről az American Journal of Public Health.
A magyarázat nagyon egyszerű. A szellőztetéssel megszüntethető a másodlagos dohányzás és a zárt helységben felgyülemlett gáznemű káros anyagok koncentrációja.

1760 anyát kérdeztek meg Los Angelesben az otthoni levegőjük minőségéről. A kérdések között szerepelt, hogy ki vannak e téve dohányfüstnek, milyen gyakran nyitják ki az ablakot, ,használnak hajlakkot, rovarirtót, körömlakkot. Bár a kutatók nem vizsgálták az összefüggést a hajlakk vagy az egyéb háztartási szerek használatát a koraszülés vagy a kis súlyú születés között, de az adatokból azt az általános következtetést vonták le, hogy akik gyakran nyitották ki az ablakot és szellőztettek, azoknál kisebb arányban fordult elő az előbb említett kockázat.

A passzív dohányzásnak kitett nők, akinél kevesebb, mint fél napot volt nyitva az ablakuk háromszor nagyobb valószínűséggel tapasztaltak alacsonyabb születési súlyt és 92%-kal nagyobb esélyük volt a koraszülésre.

Míg ha nem voltak kitéve a passzív dohányzásnak a nők, de nem nyitott gyakran ablakot, azok között 49 százalékkal nagyobb volt a valószínűsége annak, hogy a baba az alacsony születési súllyal jöjjön a világra és 25 százalékkal nagyobb esélyük a koraszülésre, mint azoknál a nőknél, akiknél jobb volt otthon a szellőztetés.

Forrás: Medicalxpress

Kapcsolódó oldal Kismamáknak: Kismamák

 

                                

 
buy viagra online