Share


 

                   
Evéssel a gyulladás ellen



A gyulladás szervezetünk normális reakciója a sérülésekre. Annak ellenére azonban, hogy természetes védelmi mechanizmusnak számít, krónikussá válása esetén betegségek kialakulásához is vezethet. A birminghami Alabama Egyetem kutatói szerint a gyulladás egyik ellenszere a megfelelő táplálkozás lehet.

„A gyulladással kapcsolatban akkor kezdődik a baj, amikor a védelmi mechanizmus kicsúszik az irányítás alól, és az egészséges szöveteket kezdi pusztítani, több kárt okozva ezzel, mint a gyulladást eredetileg kiváltó károsodás” – magyarázta Lauren Whitt.

Még az elhízásról is kimutatták, hogy gyulladást okoz, ami szív-érrendszeri és anyagcsere betegségekhez vezethet. A fogyással azonban csökkenthető a gyulladás, ezért Whitt szerint a megfelelő gyulladásellenes élelmiszerek jelentik a megfelelő megoldást. A szakértő szerint a következő élelmiszerek tartoznak ebbe a csoportba: a citrusfélék (a C- és E-vitaminok alapvető antioxidánsok), a sötétzöld leveles zöldségek (K-vitaminban gazdagok), a paradicsom (a színét adó likopin erős antioxidáns) és a vadlazac (omega-3 zsírsavakban gazdag).

Whitt azt is hozzátette, hogy a gyulladásellenes élelmiszerek fogyasztása egyáltalán nem ijesztő feladat. A szakértő szerint apró lépésekkel érdemes haladni, például a zöld leveles zöldségeket salátákba lehet keverni, vagy egy kevés egészséges élelmiszert lehet adni a reggelinkhez. Whitt szerint az is fontos, hogy több friss élelmiszert próbáljunk fogyasztani a feldolgozott és olajban sült ételek helyett. Ezáltal bizonyos gyógyszerek használatának szükségességét is visszaszoríthatjuk.

Forrás: medipress.hu

Kapcsolódó termékeink:

Likopint tartalmaz -  1x1 Androvit forte kapszula,

Lazac olaj forrás: - Omega-3 lazacolaj kapszula,

Citrus bioflavonoid komplexet tartalmaz: - 1x1 Szemvidító kapszula

Növényi hatóanyagok koplex tárháza: 1x1 Multivitamin plus forte kapszula, Szuper minerál vitamin plusz