ESZENCIÁK


ORIGINAL BACH-VIRÁGTERÁPIA

Dr. Edward Bach

Az 1930-as években Dr. Edward Bach a jól ismert angol orvos, bakteorológus, homeopata és kutató alkotta meg a Bach-virágeszenciákat (Bach Original Flower Remedies). Természetes gyógymódot keresett a harmóniából kizökkent lélek megsegítésére. Hitte, hogy a lélek rezdülései nagy szerepet játszanak egészségünk megőrzésében és a betegségekből való felépülésben.
Munkássága során meghatározott 38 negatív alap lelkiállapotot és ehhez megtalálta azokat a virágokat, melyek rezgése harmonizálja ezeket a negatív állapotokat.
1930-ban elhagyta londoni laboratóriumát és vidékre költözött, ahol kutatásának szentelte idejét. Munkásságát asszisztensnője Nora Weeks segítette.
1934-ig felkutatták a  „tizenkét gyógyító” virágot, a "négy segítőt" és további hármat az első gyógyírsorozatához. Majd ebben az időben összeállította a RESCUE REMEDY Elsősegély keveréket és munkája központjául Mount Vernont választotta a Temze völgyében
1936-ig rálelt az utolsó 19 gyógyírre, és ezzel befejezettnek tekintette a kutatását. Ismereteit és tapasztalatait szélesebb körökben, országos előadókörúton ismertette.
1936. november 27-én  halt meg. Utódjaként Nora Weeks-t és Victor Bullen-t jelölte ki, akik 1978-ig folytatták Dr. Bach munkáját.

Mount Vernon, The Bach Center

Napjainkban Mount Vernonban, jobban ismert nevén - The Bach Center -, a kijelölt utódok folytatják az anyatinktúra készítését, és ehhez ugyanazokat a módszereket használják, amelyeket Dr. Bach meghatározott az 1930-as években. Az anyatinktúrákat még mindig ugyanazokból a növényekből készítik, amelyeket Dr. Bach kiválasztott, és amelyek az eredeti lelőhelyről származnak.
1933-ban Dr. Bach a Nelsons céget bízta meg a tinktúrák töltésével és kereskedelmével. A Nelsons céget 1860-ban alapították, máig családi vállalkozás maradt, mely a természetes egészségápolásra specializálódott.
A mai napig a Nelsons cég tölti az Original Bach-virágeszenciákat és ő bonyolítja az egész világra kiterjedő kereskedelmet is. Így továbbra is fenntartják a szoros és jól szervezett kapcsolatot, amit maga Dr. Bach alakított ki.
A Nelsons cég biztosítja az eredeti Bach-virágeszenciák (Bach Flower Remedies) előállítási módszerének eredetiségét és tisztaságát. Ezért a Bach aláírással ellátott termékeket keresse, amelyek garantálják a termék eredetiségét és minőségét.


 
Agrimony - Apróbojtorján Bach-virágeszencia

Termék ára:  3 033.- Ft

megvásárolomAGRIMONY - APRÓBOJTORJÁN

Az őszinteség virága

A látszatharmóniától......a belső békéig.


Ha a vidámság látszata mögé rejti gondjait.

Bővebben...
 
Aspen - Rezgőnyár Bach-virágeszencia

Termék ára:  3 033.- Ft

megvásárolom

ASPEN - REZGŐNYÁR

A sejtelem virága

A sötét előérzettől......a tudatos érzékenységig.


Ha megmagyarázhatatlan félelmeket és aggodalmakat érez, ideges és nyugtalan.

Bővebben...
 
Beech - Bükk Bach-virágeszencia

Termék ára:  3 033.- Ft

megvásárolom


BEECH - BÜKK

A tolerancia virága

A megértés nélküli kritizálástól......a megértésig.


Ha kritikus és intoleráns másokkal szemben, könnyen elítél másokat.

Bővebben...
 
Centaury - Kisezerjófű Bach-virágeszencia

Termék ára:  3 030.- Ft

megvásárolom


CENTAURY - KISEZERJÓFŰ

A szolgálás virága

A passzív szolgálástól......a szolgálás virága.


Ha nehezen tud nemet mondani, és igyekszik mások kedvében járni.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 8