Share

Arthrodos kapszula

Termék ára:  8678.- Ft

megvásárolomARTHRODOS KAPSZULA

Az ízületek egészségének megőrzéséhez

A hát-és ízületi fájdalmak népbetegséggé váltak, amelyben emberek milliói szenvednek. Sok tudományos kutatás igazolta már, hogy a kondroitin-szulfát és a glükozamin alkalmazása hatással van az ízületekre.
A glükozamin  kondroitin-szulfáttal kombinálva szerepet játszik az ízületek flexibilitásában és mozgékonyságukban. Részt vesz a kötőszöveteket és a porcok normál állapotának megőrzésében
Az Arthrodos kapszula további összetevője a halolaj, mely bizonyíthatóan jelentős mértékben képes hozzájárulni ehhez a hatáshoz

GLÜKOZAMIN:
A Doskar Arthrodos kapszulában található glükozamin természetes eredetű rákpáncélből származó hatóanyag (Crustacean exoskeletons). A glükozamin természetes alkotója az ízületi porcoknak, mely fontos építőköve a porctermelésnek, így részt vesz ennek a rugalmas védőszövet normál állapotának a megőrzésében.

A Házipatika.com oldal így ír róla:
"Segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését. A rugalmas rostok keresztül-kasul futva térhálós szerkezetet hoznak létre, ami az adott szövetféleség vázát alkotja. Ennek a tárhálónak az üregeit töltik ki a glükozaminok, az összetett cukor- és fehérjemolekulák, a proteoglykánok. Minden glükozamin molekula 2-3 vízmolekulát köt magához, így alakulnak ki a sejt közötti vízterek, melyekben gyakorlatilag "úszkálnak" a működő (funkcionális) sejtek. Ezen sejtek anyagcseréje (tápanyagok és oxigén odajutása, salakanyagok és szén-dioxid eltávolítása) a sejt közötti víztereken keresztül történik, ezek vannak kapcsolatban a legapróbb vérerekkel, a kapillárisokkal. A glükozaminnak azonban nemcsak statikai - az adott szövetféleség rugalmasságát biztosító - szerepe van, hanem az anyagcsere-folyamatban mint tápanyag is részt vesz, tehát egy része folyamatosan elhasználódik. Mivel a glükozamint a szervezet saját maga nem állítja elő, elengedhetetlenné válik rendszeres pótlása. Kis mennyiségben glükozamin a legtöbb táplálékban megtalálható, azonban igazán gazdag forrást a tengeri eredetű élelmiszerek jelentenek. A működő szövetek sejtjei nem tapadnak szorosan egymáshoz, köztük sejt közötti tér található, melyet támasztószövet tölt ki. A támasztószöveteknek két fő alkotója van: a rugalmas (elasztikus) rostok és a glükozamin. A sejt közötti vízterek mennyisége a kor előrehaladtával csökken (kiszáradás, ráncosodás), akárcsak a szövetek rugalmassága, ami az ízületek esetében a legszembetűnőbb: fokozatosan a mozgásképesség jelentős csökkenéséhez vezet.
Kutatási eredmények: Egy hazai vizsgálatba 163 térdartrózisos beteget vontak be. Akik glükozamin-szulfát-kezelésben részesültek, azoknál kilenc hónap után lényegesen enyhült a fájdalom, mellékhatás pedig nem lépett fel."


KONDROITIN-SZULFÁT:
A kondroitin-szulfát is a porcszövet fontos összetevője, mely a porctömeg nagy részét képezi és meghatározza a porc kívánt rugalmasságát. A kondroitin-szulfát legfontosabb tulajdonsága, hogy nagy mennyiségben képes a vizet megkötni, mely a porc rugalmasságával van összefüggésben. A porcszövet elváltozása során megváltoznak a porc összetevői, elvékonyodik, így a porc sérülékenyebbé válik, rugalmassága csökken.

 
A halolaj természetes forrása az omega-3 zsírsavaknak. Tudományos kutatások megfigyelései szerint azon népeknél, akik nagy mennyiségben fogyasztanak halolajat, ritkábban fordul elő az ízületi gyulladás és a szív és érrendszeri megbetegedés. Néhány tanulmány az omega-3 zsírsavak reumatoid arthritisre gyakorolt pozitív hatásáról számol be. Kutatás itt olvasható.

Az omega-3-zsírsav esszenciális zsírsavak, melyet a táplálkozással lehet bejuttatni a szervezetünkbe. A rendszeres halfogyasztással jelentős mennyiségű omega-3 zsírsavakat (EPA és DHA) tudunk bejuttatni a szervezetbe.

Az EPA és DHA hozzájárul a szív megfelelő működéséhez.

A kedvező hatás napi 250 mg EPA+DHA elfogyasztásával érhető el. A DHA szerepet játszik továbbá a normál agyműködés és látás fenntartásában. A kedvező hatás napi 250mg DHA elfogyasztásával érhető el.


Allergia info: A termék halból és szójából származó hatóanyagot tartalmaz!

Felhasználási javaslat: napi 2x1 kapszula bő vízbevitellel

 
A doboz tartalma: 90 db

Étrend-kiegészítő készítmény OÉTI 4254/2008


Kapható a gyógyszertárakban, szaküzletekben, bio- és gyógynövényboltokban.

Összetevők a napi adagban( 2 kapszula):     

halolaj
1348mg
- EPA (18%)
243mg
-DHA (12%)
162mg
glükozamin (rákpáncélból, (Crustacean exoskeletons)
1000mg
kondroitin-szulfát
334mg
szója lecitin - nem génmódosított szójából
100mg
méhviasz
kapszulahéj: zselatin
glicerin

víz

színezék: E 172


* Garantáltan nem génmódosított szójából
A napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges táplálkozást! A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!