Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

DOSKAR DOSKAR

DOSKAR DOSKAR

DOSKAR DOSKAR

DOSKAR DOSKAR
DOSKAR
 
fahej_150x150

                   

A FAHÉJ ÉS A CUKORBETEGSÉGA fahéjfa (Cinnamomum ceylanicum) a babérfélék családjába tartozik, mely ágainak megszárított belső kérge a világ egyik legősibb fűszere. Már 4500 éve is használtak fahéjat a kínai konyhában, valamint az egyiptomiak is ezzel balzsamozták be múmiáikat. De a fahéjat nemcsak illata, hanem gyógyító hatása miatt is alkalmazták az egész ázsiai térségben.

Bővebben...
 
 
gyerekek-valas

                   

GYEREKEK A VÁLÁS ZIVATARÁBANSajnos nagyon sok családban gyakori probléma, hogy a szülők már nem tudnak harmonikusan együtt élni és ez előbb utóbb ahhoz vezet, hogy szétválnak útjaik. Szerencsés esetben szépen, kisebb döccenőkkel sikerül, de vannak olyan esetek, amikor bizony túlságosan viharosra sikeredik az ágytól -asztaltól való szétválás. De akárhogy is van, a gyerekek így vagy úgy, de megsínylik ezt a helyzetet. Az otthonuk, az ő világuk, amit a szülei tartanak össze, és ez adja nekik a biztonságot. Ha azt látják vagy érzékelik, hogy a biztonságukat fenyegeti valami, akkor elkezdenek félni, aggódni és szorongani. Sok gyerek ilyenkor magában tartja a félelmeit, nem beszéli ki, hogy mi jár a fejében. Sok dolgot nem értenek még, ezért lenne szükséges beszélgetni velük őszintén, hogy hogyan is állnak a dolgok.

A Bach-virágeszenciák nem csodaszerek, nem tudják újra összehozni a családot, de abban segítenek,


Bővebben...
 

  

vissza_az_iskolaba

                     Bach-virágokkal is kezdődhet az iskola


Vissza tudtok emlékezni, hogy milyen izgatottság töltött el benneteket, amikor elkezdtetek készülődni az iskolába a hosszú nyári szünet után? Vannak, akik új cipőt kaptak, másokat elcipelt az édesanyjuk a fodrászhoz, azzal a felkiáltással, hogy: " Már csak nem akarsz ilyen hajjal menni első nap az iskolába!". Vettetek új táskát, füzeteket és elmentetek a könyvekért is a suliba. Eközben minden felnőtt csak az iskoláról kérdezgetett: Várod már az iskolát? Hiányoznak a barátaid? Ki lesz az osztályfőnököd? Amikor elsőbe mentél, akkor nagyon izgatott voltál már, amikor már nagyobb - valljuk be-, már kevésbé voltál annyira lelkes a tanulás miatt. Inkább a többiek érdekeltek.

Az első reggeli nehezen csúszott le, mintha

 

Bővebben...
 
dog-fireworks-web_hirek

                       Tűzijáték és az állatok


Évente két nagy tűzijáték láz söpör végig az országon: szilveszterkor és augusztus 20-án. Míg mi, emberek csodálattal nézzük az égi tüneményeket, addig az állatoknak ez rémálom. Társállataink ilyenkor más és más félelmi reakciókat produkálnak, hogy a maguk módján csökkentsék a félelmeiket.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 13