Share 

Létezik ideális testalkat?


Az ideális testalkat fogalma, nem új jelenség, már ezer évvel ezelőtt is megvolt a társadalom saját ideálja. Ezek az ideálok merőben eltérnek egymástól, ami azt súgja, hogy a szépség mulandó és ne hagyjuk magunkat befolyásolni. De nézzük csak, hogy hogyan is.


Folyamatos ellentmondásos üzeneteket kapunk arról, hogy hogyan nézzen ki a testünk. Szokták mondani, fogadjuk el önmagunkat olyannak, amilyenek vagyunk, mi mindannyian szépek vagyunk, nem érdekes, hogy hogy nézünk ki. De a média továbbra is  sulykolja belénk a modelleken és a hírességeken keresztül, hogy hogyan is kellene kinéznünk és ezt a társadalom, mint iránymutatás, - hogy mi szép - el is fogadja.
Az ideális testalkat, nem új jelenség, már ezer évvel ezelőtt is megvolt a társadalom saját ideálja. Ezek az ideálok merőben eltérnek egymástól, ami azt súgja, hogy a szépség mulandó és ne hagyjuk magunkat befolyásolni.

 A BuzzFeed készített egy videót, ami bemutatja a, hogy hogyan változott 3000 év alatt a női szépségideál.

Érdekes megfigyelni, hogy a különböző korokban, milyen ellentétes testalkat ok voltak a kívánatosak. Egyszer a széles csípő nagy mell, míg máskor pedig a kisfiús alkat volt a divat.

Míg Egyiptomban a vékony alkatért, a szűk vállakért , addig atelt idomokért és nagy mellekért rajongtak az ókori Görögországban és a reneszánsz korabeli Itáliában, addig a szűk csípő, sápadt arc és az apró lábak jellemezték a Han-dinasztia nő ideálját. Az 1800 as évek végén a Viktoriánus korszakban szintén a széles csípő és a telt idomok vonzották a férfiak tekintetét. A kora '20 években merőben ellentétes volt a nőideál, a maga kisfiús alkatával, kis mellek, szűk csípő, rövid haj, majd alig 20 évvel később már a Merylin Monroo alkatú hölgyek voltak a középpontban. Aztán a hatvanas évek közepén a  Twiggy láz söpört végig a világon, a csont és bőr kinézet volt a nyerő. Majd a '80-as évek a modell alkatú lányoknak kedvezett, akik vékonyak voltak, és nagy mellekkel áldott meg az anyatermészet.

Amint látható, nem lehet azt mondani van egy tökéletes alkat, mert mindenkinek más és más teszik, a testalkatok csak egy egy "pillanatra" tűnnek tökéletesnek, majd jön egy irányzat, ami egy másikat kedvel.

A Bach-virágeszenciák segítségünkre lehetnek a számunkra ideális testalakt megőrzésében és elérésében.

A CRAB APLE Bach-virágeszencia segít elfogadni testünket, a HORNBEAM lendületet ad, hogy elkezdjük a változtatást, ha szükséges, a CHERRY PLUM segít megfékezni a falási rohamokat, a GENTIAN a kitartásunkra van hatással.

Íme a videó:


Forrás: www.buzzfeed.com

kapcsolódó termékek: Crab Apple, Hornbeam, Gentian, Cherry Plum

                                

A 72 éves An és a 78 éves Ria soha nem ült eddig repülőre, ám most elérkezett az idő  Barcelonába utaztak

Életében először ült repülőre két idős hölgy. A 72 éves An rettenetesen fél a repüléstől, nem igazán tudja elképzelni, hogyan lóghatnak "azok a gépek" a levegőben. Férje, Jan elfogadta, hogy feleségével nem repül sehová, az első repülés előtt pedig megbeszélték, hogy amint leszáll a gép Barcelonában, azonnal skype-olnak majd az élményekről. A 78 éves Ria soha nem gondolta, hogy repülni fog valaha is az életében, elhunyt férje "még úszni se tudott", és nem volt valami bátor Ria szerint. Az idős hölgy a repülés előtt biztos volt benne, hogy nem fog sikítozni, hiszen "nem kisbaba", és nagyon izgalmasnak tartotta a kísérletet.

Az első repülés előtt Ria az unokájával hullámvasutazni ment, amit hihetetlenül élvezett, Ant pedig egy repülőgépszimulátorba ültették, hogy felkészülhessen a nagy tapasztalatra.

Aztán eljött a nagy nap: a két nénit egy privát kisrepülőbe ültetik, és a gép felszáll. És hogy ezután mi történik, azt megnézheti ebben a videóban (A kisfilm a Vodafone reklámfilmje).


Már a repülőtérre érkezés is varázslatos volt nekik. Amikor megtudták, hogy majd 1000 km/h-s sebességgel képes menni a repülő, azt mondták, hogy a 140km/h is sok nekik az autóban., mi lesz velük, akkor oda fönt. Ahogy sétáltak a repülőhöz, hercegnőknek érezték magukat. An szorongva míg Ria gyermeki izgalommal várta a beszállást. Az első mondata Rianak,beszálláskor az volt, hogy milyen gyönyörű bőr ülések vannak a gépben, majd később An nem volt biztos benne, hogy valóban igaziak a tálban lévő gyümölcsök. Ahogy teltek a percek a levegőben egyre otthonosabban érezték magukat,  előkerültek a fényképezők, tabletek és egyéb kütyük, hogy megörökítsék a látványt. Ria annyit nevetett, hogy azt mondta, már fáj a hasa, An pedig nyugtázta, hogy "egyáltalán nem is olyan félelmetes".
A repülés, a tenger, a város teljesen elvarázsolta a két hölgyet, amit Ria így sommázott az egyik vacsorájuk alkalmával: "Tíz évvel fiatalabbnak érzem magam". Később, amit meg is írta unokájának, hogy élete legszebb napja volt. An sírva mesélte Skypeon férjének, hogy micsoda boldogságot érez és milyen élvezetes volt a repülés.


Mind ezt azért is írtam le Nektek, mert sokan vagytok, akik féltek a repüléstől és rettegtek, ha gépre kell szállnotok. Talán bátorságot meríthetnek a két hölgyből, és ha ez mind nem lenne elég, akkor javaslom próbáljátok ki a #RescueRemedy Elsősegély keveréket, ami oldja a repülés okozta szorongást és félelmet.